do kasy suma: 0,00 zł
wyszukiwarka zaawansowana
Producenci oraz cechy danej kategorii
Produkt dnia
Wpisy na blogu
Czy herbata pobudza? - Fakty i mity

Kawa czy herbata? To pierwsze pytanie, które usłyszymy idąc w odwiedziny. O ile kawa od razu kojarzy się z kofeiną, o tyle zdania na temat działania herbaty są podzielone. Odmian herbat jest wiele i każda z nich ma inne właściwości. Ale czy herbata pobudza?

Amarantus - jak gotować i jak jeść?

Na sklepowych półkach pojawiają się coraz to nowe produkty określane mianem super food. Swego czasu tajemniczo brzmiała nazwa „amarantus” umieszczona na niektórych torebkach z drobnymi ziarenkami. Choć stały się już składnikiem wielu potraw, nadal część osób nie wie nawet o ich istnieniu. Czym jest i jak amarantus gotować?

Czubryca - zapomniana przyprawa?

Coraz chętniej poznajemy nie tylko samą kulturę i tradycję różnych regionów świata, ale także chcemy rozsmakować się w ich kuchniach regionalnych. Wśród nowych dań pojawiają się przyprawy, które do tej pory nie gościły na polskich stołach albo pojawiały się sporadycznie. Przykładem jest czubryca. Przyprawa ta jest powszechna w kuchni bułgarskiej, ale jest na tyle uniwersalna, że może być wykorzystana także w wielu innych daniach.

Fasola mung - właściwości, zastosowanie, popularne przepisy

Już sama nazwa sugeruje, że fasola mung jest czymś egzotycznym i kojarzy się z Azją. Jest to przypuszczenie trafne, bo przez wieki hodowało ją się w Indiach. Obecnie jest uprawiana jest w wielu krajach Azji i nie tylko. Fasola mung przez swoje liczne właściwości zdrowotne jest nie raz nazywana złotą fasolą i jest uważana za jedną z najbardziej wartościowych na świecie.

Chmura tagów

Pozostały ryż

Ostatnimi czasy coraz większą popularnością cieszą się produkty naturalne, w pełni ekologiczne i zdrowe. Wynika to z rosnącej świadomości ludzi na temat tego jak istotne jest to, co jemy. Jednym z takich produktów są ryże. Oczywiście, półki naszych sklepów są ich pełne, jednak często należą one do wysoko przetworzonych. Pozostały ryż, taki jak brązowy, czy czarny, całe szczęście cieszy się większą popularnością. Artykuły te pochodzą z certyfikowanych upraw, a kontrolowane procesy ich obróbki, pozwalają zachować ich smak i wartości odżywcze. Co więcej, ryż można poddać procesie ekspandowania, czyli poddawania działaniu gorącej pary w warunkach wysokiego ciśnienia. Staje się on lżejszy, łatwiejszy w przyrządzeniu, jednak nadal tak samo smaczny.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl