Baton liofilizowany malinowy bezglutenowy 10 g - CELIKO (FRUPP)
Baton liofilizowany malinowy CELIKO to bezglutenowyProdukty bezglutenowe produkt spożywczy, bogaty w błonnik i naturalnie występujące cukry. Wyprodukowany w Polsce przez CELIKO, zawiera maliny, zagęszczone soki i ekstrakty owocowe oraz fruktooligosacharydy. Bez dodatku cukrów, tłuszczu i soli. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
maliny (32 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulinaDawkowanie inuliny (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
OPIS
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1256 kJ/300 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: 39 g
Błonnik: 36 g
Białko: 3,2 g
Sól: 0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5900038003057 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.020000 |
| Producent | CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków) |
| Adres producenta | Celiko sa ul. św. antoniego 71, 61-359 poznań |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |

