Baton liofilizowany truskawkowy bezglutenowy 10 g - CELIKO (FRUPP)
Baton liofilizowany truskawkowy bezglutenowyProdukty bezglutenowe o wadze 10 g. Wyprodukowany w Polsce przez CELIKO. Składniki: truskawki, soki i ekstrakty owocowe, fruktooligosacharydy, maltodekstryna, pektyny. Bez cukrów, tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik. Zawiera naturalnie występujące cukry. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. Niska cena. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulinaDawkowanie inuliny (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
OPIS
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1401 kJ/334 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 41 g
Błonnik: 31 g
Białko: 2,1 g
Sól: 0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5900038003033 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.020000 |
| Producent | CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków) |
| Adres producenta | Celiko sa ul. św. antoniego 71, 61-359 poznań |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |

