Budyń o smaku czekoladowym bezglutenowy BIO 40 g - AMYLON
Budyń o smaku czekoladowym bezglutenowyProdukty bezglutenowe BIO 40 g - AMYLON. Składniki: skrobia kukurydziana*, kakaoPrzeczytaj o właściwościach kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20%. Bez glutenu, bez cukru. WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa. Przygotujesz go z różnych typów mleka. Wyprodukowany w Czechach. Certyfikowany składnik ekologiczny. Wysoka wartość odżywcza, niska cena. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, kakaoPrzeczytaj o właściwościach kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Warość energetyczna: 1405 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 73 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.
Dodatkowe informacje
EAN | 8594006666480 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.050000 |
Producent | AMYLON (budynie, galaretki,kisiele,cukry, skrobie |
Adres producenta | Amylon a.s.. svermova 117. 580 36 havlickuv brod |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 200 |
Rozszerzony opis | Budyń o smaku czekoladowym bezglutenowy BIO 40 g - AMYLON to doskonały produkt żywnościowy, który pozwala cieszyć się smakiem czekolady w zdrowej formie. Wyprodukowany w Czechach przez renomowaną firmę AMYLON, ten budyń to idealna propozycja dla osób, które dbają o swoje zdrowie i preferują produkty ekologiczne. Kluczowe cechy tego produktu to nie tylko smak czekolady, ale również wiele innych korzyści dla naszego organizmu. Budyń ten jest bezglutenowy, co oznacza, że jest odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu lub dla tych, którzy po prostu unikają glutenu w swojej diecie. Ponadto, jest wegetariański i wegański, co oznacza, że nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego. Budyń o smaku czekoladowym bezglutenowy BIO 40 g jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Można go przygotować przy użyciu różnych rodzajów mleka, takich jak mleko krowie, owcze, kozie, a także zamienników mleka, na przykład sojowego czy ryżowego. Wystarczy odlać część mleka, dodać cukier i zagotować. Następnie, w drugiej części mleka, należy wymieszać zawartość torebki budyń i dodać do gotującego się mleka. Po kilku minutach mieszania, budyń zgęstnieje i będzie gotowy do spożycia. Wartość odżywcza tego budyniu jest również istotna. W 100 g produktu sypkiego znajdziemy 331 kcal, 2,3 g tłuszczu, 73 g węglowodanów oraz pewną ilość cukru. Warto jednak pamiętać, że biorąc pod uwagę różnorodność naszych diecie, wartości te mogą się różnić w zależności od wybranych składników. Budyń o smaku czekoladowym bezglutenowy BIO 40 g to produkt, który uwzględnia nasze zdrowie, uwzględniając przy tym nasze preferencje żywieniowe. Wybierając ten budyń, możemy mieć pewność, że jest on ekologiczny, bezglutenowy i odpowiedni dla wegetarian i wegan. Gwarantuje to certyfikat, który potwierdza jakość i zgodność z zasadami ekologicznego żywienia. Dzięki temu, możemy delektować się smakiem czekolady, wiedząc, że nasz wybór jest zdrowy i przyjazny dla środowiska. |