Budyń o smaku waniliowym bezglutenowy 40 g - CELIKO
Budyń o smaku waniliowym bezglutenowyProdukty bezglutenowe 40 g - CELIKO. SKŁADNIKI: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat naturalny, barwnik: karoteny. Pyszny budyń waniliowy bez cukru o puszystej i kremowej konsystencji. WEGAŃSKI i niskokaloryczny. Można przygotować na napojach roślinnych. Idealny do wypieków. Wyprodukowany w Polsce. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat naturalny, barwnik: karoteny.
OPIS
Smaczny budyń waniliowy bez cukru. Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Produkt odpowiedni dla WEGAN - możesz przygotować również na napoju roślinnym. Świetnie nadaje się do wypieków.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z 0,5 l zimnego MLEKA* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty MLEKA dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się MLEKA wlać rozprowadzony w MLEKU proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
*Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1426 kJ/341 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 84,9 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0,05 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 5900038001923 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.040000 |
Producent | CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków) |
Adres producenta | Celiko sa ul. św. antoniego 71. 61-359 poznań |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Rozszerzony opis | Budyń o smaku waniliowym bezglutenowy 40 g - CELIKO to wyjątkowy produkt spożywczy, który z pewnością przypadnie Ci do gustu. Ten puszysty i kremowy budyń jest idealny dla osób poszukujących zdrowych i smacznych alternatyw. Budyń CELIKO został wyprodukowany w Polsce przez renomowaną firmę CELIKO, która znana jest z produkcji wyjątkowych batonów, galaretek i muffinek. Budyń ten posiada certyfikat, który potwierdza jego jakość i wartość odżywczą. Charakterystyczną cechą tego produktu jest brak dodawanego cukru. Dzięki temu budyń jest idealnym wyborem dla osób dbających o zdrowy styl życia i unikających nadmiaru słodkości w swojej diecie. Składniki białka- skrobia kukurydziana i ziemniaczana nadają mu jedwabistą konsystencję, a aromat naturalny sprawia, że jego smak jest niezwykle intensywny i orzeźwiający. Budyń waniliowy bezglutenowy CELIKO można przygotować w prosty sposób. Wystarczy odlać pół szklanki mleka (może być również roślinne), dodać zawartość opakowania budyń, dokładnie wymieszać i dodać dwie łyżki cukru. Całość gotować na małym ogniu, a następnie przelać do salatek i pozostawić do stężenia. Ten smaczny i zdrowy budyń może być również wykorzystywany do różnych wypieków, dodając im niepowtarzalnego smaku i aromatu. Budyń o smaku waniliowym bezglutenowy 40 g - CELIKO to produkt, który spełnia oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy. Jego wyjątkowe cechy sprawiają, że jest doskonałą opcją dla osób ceniących zdrowe i ekologiczne produkty spożywcze. Wybierz budyń CELIKO i poczuj prawdziwy smak słodkiej przyjemności bez żadnych kompromisów. |