Bułki pita bezglutenowe (2 x 95 g) 190 g - INCOLA
Bułki pita bezglutenowe INCOLA - idealne do przygotowania pysznego fastfooda. Chrunchy kieszonka, wegańska receptura. Prosto z Polski! #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
skrobie (tapiokowa, kukurydziana), woda, zakwas (skrobia kukurydziana, mąka gryczana, mąka ryżowa, woda), inulinaDawkowanie inuliny, olej rzepakowy, drożdże, cukier, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), sól, wysuszony zakwas ryżowy (zmielone produkty ryżowe), substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).
OPIS
Bezglutenowa i wegańska bułka pita, to świetna propozycja do samodzielnego przygotowania fastfooda. Bułka po rozkrojeniu tworzy kieszonkę, która idealnie nadaje się do nadziewania ulubionym farszem. Bułka opieczona wcześniej staje się chrupiąca.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Podgrzej w piekarniku nagrzanym do 180 ℃ przez 6 minut. Po wyjęciu z piekarnika, bułkę przekrój i nafaszeruj ulubionymi dodatkami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1225 kJ/291 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 51,3 g
w tym cukry: 7,9 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 1,7 g
Sól: 1,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 5902431591889 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.240000 |
Producent | INCOLA (bezgutenowe pieczywo i wafle) |
Adres producenta | Gfs poland sp. z o.o. ul. komorowicka 110. 43-300 bielsko biała +48333339092 biuro@gfsp.pl |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 30 |
Rozszerzony opis | Bułki pita bezglutenowe marki INCOLA to doskonała propozycja dla osób szukających zdrowego i smacznego fast foodu. Wyprodukowane w Polsce, te wegańskie bułki są idealne do przygotowania ulubionych dań na szybki posiłek. Charakteryzują się chrupiącą skórką i delikatnym wnętrzem, które po rozkrojeniu tworzy kieszonkę na ulubione farsze. Bezglutenowa receptura sprawia, że bułki pita są odpowiednie dla osób z nietolerancją glutenu. Składniki naturalnego pochodzenia gwarantują wysoką jakość i wartości odżywcze. Pakowane w atmosferze ochronnej, bułki zachowują świeżość na dłużej. Idealne do podgrzania w piekarniku i podania ze ulubionymi dodatkami. Po prostu pyszne! |