Bułki pita bezglutenowe (2 szt.) 190 g - INCOLA
Bułki pita bezglutenowe INCOLA - idealne do przygotowania pysznego fastfooda. Chrunchy kieszonka, wegańska receptura. Prosto z Polski! #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
skrobie (tapiokowa, kukurydziana), zakwas (woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka gryczana), woda, błonnik z korzenia cykorii, olej rzepakowy, drożdże, cukier, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), sól, wysuszony zakwas ryżowy (produkty przemiału ryżu), substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu).
OPIS
Bezglutenowa i wegańska bułka pita, to świetna propozycja do samodzielnego przygotowania fastfooda. Bułka po rozkrojeniu tworzy kieszonkę, która idealnie nadaje się do nadziewania ulubionym farszem. Bułka opieczona wcześniej staje się chrupiąca.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt do bezpośredniego spożycia. Może być również podgrzewany w piekarniku lub opiekaczu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1254 kJ/292 kcal
Tłuszcz: 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 56,5 g
w tym cukry: 4,9 g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 1,2 g
Sól: 1,8 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 5902431591889 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.240000 |
Producent | INCOLA (bezglutenowe pieczywo i wafle) |
Adres producenta | Gfs poland sp. z o.o. ul. komorowicka 110, 43-300 bielsko biała |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 21 |
Rozszerzony opis | Bułki pita bezglutenowe marki INCOLA to doskonała propozycja dla osób szukających zdrowego i smacznego fast foodu. Wyprodukowane w Polsce, te wegańskie bułki są idealne do przygotowania ulubionych dań na szybki posiłek. Charakteryzują się chrupiącą skórką i delikatnym wnętrzem, które po rozkrojeniu tworzy kieszonkę na ulubione farsze. Bezglutenowa receptura sprawia, że bułki pita są odpowiednie dla osób z nietolerancją glutenu. Składniki naturalnego pochodzenia gwarantują wysoką jakość i wartości odżywcze. Pakowane w atmosferze ochronnej, bułki zachowują świeżość na dłużej. Idealne do podgrzania w piekarniku i podania ze ulubionymi dodatkami. Po prostu pyszne! |