Ładuję...

Cukier żelujący 2:1 BIO 500 g - BIOVEGAN (PRODUKT SEZONOWY)

SKU
B4005394158005

Cukier żelujący 2:1 BIO 500g - BIOVEGAN (PRODUKT SEZONOWY) - składający się z ekologicznego trzcinowego cukru i pektyn żelujących. Idealny do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek. Bezglutenowy, wegański i wyprodukowany w Niemczech. Certyfikowany BIO produkt BIOVEGAN. Sprawdź: #zakreconysloik

W magazynie
Udostępnij
Zaloguj się, aby otrzymać Zielone Monety za udostępnienie!
Cukier żelujący 2:1 BIO 500 g - BIOVEGAN (PRODUKT SEZONOWY) jest do kupienia w przyrostach co 1

Opis

SKŁADNIKI
nierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Cukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny).
- Mały talerz.

Przygotowanie z owocami:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg.
3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

Przygotowanie galaretki z soku:
1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.
2. Do garnka wlać najpierw 700 ml soku i podgrzać.
3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając.
4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.
5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.
6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.

UWAGA
Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.

Przydatne porady:
1. Wydłużenie czasu gotowania spowoduje, że pasta owocowa będzie twardsza.
2. Przygotuj nie więcej niż 1 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 2:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!
3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.

Zawartość pektyn w owocach:
Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko.
- Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.
- Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.
- Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1674 kJ/394 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 98 g
w tym cukry: 98 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,06 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN4005394158005
Waga całkowita (kg)0.510000
ProducentBIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże)
Adres producentaBiovegan gmbh. biovegan-allee 1. de-56579 bonefeld. germany
Certyfikat BIOCertyfikat bio
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

ProduktBez glutenu (deklaracja)
Gwarantowany termin przydatności (dni)120
Rozszerzony opis

Cukier żelujący 2:1 BIO 500 g - BIOVEGAN, to wysokiej jakości produkt, który pozwala na przygotowanie pysznych dżemów, marmolad, konfitur i galaretek w sposób ekologiczny i bezglutenowy. Wyprodukowany przez renomowanego producenta BIOVEGAN w Niemczech, jest idealnym wyborem dla osób poszukujących naturalnych i zdrowych alternatyw dla tradycyjnych słodkich przetworów.

Główną cechą tego produktu jest wysoka jakość składników używanych do produkcji. Cukier trzcinowy, pochodzący z upraw biologicznych, jest delikatnie przetwarzany i zachowuje swoje naturalne właściwości. Substancja żelująca, w postaci pektyn, jest certyfikowanym składnikiem ekologicznym. Dzięki temu produkt ten spełnia najwyższe standardy ekologiczne i nie zawiera sztucznych dodatków.

Używanie cukru żelującego 2:1 BIO jest niezwykle łatwe i daje fantastyczne rezultaty. W przypadku przygotowania przetworów z owocami, potrzebujemy jedynie 1 kg pokrojonych małych owoców lub 700 ml soku owocowego i 5 g kwasku cytrynowego lub soku z jednej cytryny. Cukier żelujący należy wymieszać z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając. Po tym czasie, możemy przeprowadzić test żelowania, umieszczając łyżkę gorącej pasty owocowej na zimnym talerzu. Jeśli masa utwardzi się, możemy przelać ją do czystych słoików i odstawić do góry dnem.

W przypadku przygotowania galaretek z soku, procedura jest podobna. Wlewamy 700 ml soku do garnka, podgrzewamy go, dodajemy cukier żelujący oraz kwasek cytrynowy lub sok i gotujemy przez 3 minuty, mieszając. Następnie przeprowadzamy test żelowania i po dodatkowych 5 minutach nasza galaretka jest gotowa do spożycia.

Cukier żelujący 2:1 BIO 500 g - BIOVEGAN to idealny wybór dla osób dbających o zdrową i ekologiczną dietę. Produkt jest certyfikowany jako bio, wegański i bezglutenowy, co gwarantuje jego wysoką jakość i naturalność. Przygotowanie dżemów, marmolad, konfitur i galaretek jeszcze nigdy nie było tak proste i smaczne!

Opinie

Dostawa i zwroty

Co to jest? Zaznacz "Zapamiętaj mnie", aby mieć dostęp do swojego koszyka na tym komputerze bez potrzeby logowania.