Czekolada gorzka z przyprawą do piernika BIO 80 g - RAPUNZEL (PRODUKT SEZONOWY)
Czekolada gorzka z przyprawą do piernika BIO 80 g - RAPUNZEL (PRODUKT SEZONOWY). Produkowana w Niemczech przez RAPUNZEL. Skomponowana z cukru trzcinowego nierafinowanego, miazgi kakaowej oraz mieszanki przypraw, takich jak cynamon, imbir czy gałka muszkatołowa. Posiada certyfikat ekologiczny. Masa kakaowa wynosi minimum 55%. Bez glutenu. Wegetariańska. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
cukier* (cukier trzcinowy nierafinowany Rapadura*, cukier trzcinowy Cristallino*), miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, mieszanka przypraw* (1%) (cynamon*, kolendra*, anyż*, nasiona kopru włoskiego*, imbir*, goździk*, gałka muszkatołowa*, pieprz*), wanilia bourbon* (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Masa kakaowa min. 55%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2255 kJ / 542 kcal
Tłuszcz: 36 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
Węglowodany: 46 g
w tym cukry: 43 g
Błonnik: 7,4 g
Białko: 5,4 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) oraz SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 4006040217411 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.090000 |
Producent | RAPUNZEL (kremy orzechowe, ketchupy, czekolady) |
Adres producenta | Rapunzel naturkost gmbh, rapunzelstrabe 1, d-87764 legau |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 60 |
Kraj pochodzenia składników | - |
Rozszerzony opis | Czekolada gorzka z przyprawą do piernika BIO 80 g od RAPUNZEL to idealny wybór dla miłośników czekolady, którzy szukają czegoś wyjątkowego. Ta sezonowa czekolada jest nie tylko pyszna, ale także ekologiczna, co sprawia, że możesz cieszyć się jej smakiem bez wyrzutów sumienia. Wyprodukowana w Niemczech, ta czekolada zawiera mieszankę przypraw, która nadaje jej niepowtarzalny smak - idealny na chłodne jesienne wieczory. Nie zawiera także glutenu, co sprawia, że może być spożywana przez osoby z nietolerancją pokarmową. Wegetariańska i wegańska, ta czekolada spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Warto spróbować! |