Czekolada gorzka z ziarnami kawy fair trade BIO 100 g - OXFAM
Czekolada gorzka z ziarnami kawy fair trade BIO 100 g - OXFAM. Wyprodukowana w Belgii przez OXFAM FAIR TRADE. Składniki: miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, ziarna kawy* (2,5%), wanilia*. Certyfikowany składnik ekologiczny. Masa kakaowa minimum 72%. Wartość energetyczna: 2234 kJ/540 kcal. Bezglutenowa i wegańska. Przechowywać w temp. 12-18°C. Niska cena. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, ziarna kawy* (2,5 %), wanilia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Masa kakaowa minimum 72 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2234 kJ/540 kcal
Tłuszcz: 42,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25,8 g
Węglowodany: 30,8 g
w tym cukry: 25,8 g
Białko: 8,1 g
Sól: 0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) oraz ORZECHY.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze 12-18 . Chronić przed ciepłem.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5400164142199 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.110000 |
| Producent | OXFAM FAIR TRADE (FT) (kawy i inne produkty FT) |
| Adres producenta | Oxfam fair trade, ververijstraat 15, 9000 gent |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Certyfikat inny | Fair trade oxfam |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 60 |

