Ładuję...

Fasolka czerwona kidney BIO 400 g - NATURAVENA

SKU
B5902367408589

Ekologiczna czerwona fasolka Kidney NATURAVENA BIO to pyszny i wartościowy dodatek do Twoich potraw. Idealna do zup, sałatek, past i pasztetów. Bez glutenu, bez cukru. Bogata w błonnik i białko. Wyprodukowana w Chinach przez renomowanego producenta. Certyfikat bio. #zakreconysloik

W magazynie
Udostępnij
Zaloguj się, aby otrzymać Zielone Monety za udostępnienie!
Fasolka czerwona kidney BIO 400 g - NATURAVENA jest do kupienia w przyrostach co 1

Opis

SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %

OPIS
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1473 kJ/352 kcal
Tłuszcz 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,15 g
Węglowodany 63,4 g
w tym cukry 3,2 g
Błonnik 7,7 g
Białko 20,2 g
Sól 0,017 g


ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5902367408589
Waga całkowita (kg)0.410000
ProducentNATURAVENA BIO
Adres producentaBio planet s.a.. wilkowa wieś 7. 05-084 leszno
Certyfikat BIOCertyfikat bio
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

Produkt

Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach)

Gwarantowany termin przydatności (dni)120
Kraj pochodzenia składnikówKirgistan
Rozszerzony opis

Fasolka czerwona kidney BIO 400 g to ekologiczny produkt marki NATURAVENA, wyprodukowany w Chinach. Ta odżywcza czerwona fasola jest idealna do zup, potraw jednogarnkowych i sałatek, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jej nasiona mają charakterystyczny kształt nerek, stąd nazwa "kidney".

Ta odmiana fasoli jest bogata w białko, błonnik i niezbędne składniki odżywcze. Cechuje się również niską zawartością tłuszczu i cukru, sprawiając, że jest idealna dla osób odżywiających się zdrowo i świadomie. Fasolka czerwona kidney może być świetnym dodatkiem do diety wegetariańskiej i wegańskiej.

Przygotowanie fasolki jest proste - należy ją namoczyć przez co najmniej 12 godzin, a następnie gotować w świeżej, nieosolonej wodzie przez około 60 minut, aż będzie miękka. Dopiero pod koniec gotowania można ją posolić.

NATURAVENA BIO dba o jakość swoich produktów, dlatego fasolka czerwona kidney posiada certyfikat ekologiczny, co oznacza, że jest uprawiana bez używania sztucznych pestycydów i nawozów. Ponadto, jest bezglutenowa, co czyni ją odpowiednią dla osób z nietolerancją glutenu.

Podsumowując, Fasolka czerwona kidney BIO 400 g to zdrowy, ekologiczny produkt, idealny dla osób ceniących sobie naturalne składniki i dbających o swoje zdrowie. Wykorzystaj ją w swojej kuchni i rozkoszuj się smakiem oraz korzyściami, jakie niesie ze sobą ta odżywcza fasola.

Opinie

Dostawa i zwroty

Co to jest? Zaznacz "Zapamiętaj mnie", aby mieć dostęp do swojego koszyka na tym komputerze bez potrzeby logowania.