Fasolka adzuki BIO 500 g - BIO PLANET
Odkryj BIO fasolkę adzuki od BIO PLANET! Słodko-orzechowy smak idealny do dań zbożowych, past czy zup. Naturalnie zdrowa i wegańska! #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
fasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1375 kJ / 329 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 50 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 13 g
Białko - 20 g
Sól - 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 5902425051078 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.510000 |
Producent | BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe) |
Adres producenta | Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Kraj pochodzenia składników | Chiny |
Rozszerzony opis | Odkryj wyjątkową jakość ekologicznej fasolki adzuki BIO od marki BIO PLANET. To strączkowe skarby, które wzbogacą Twoją kuchnię o słodko-orzechowy smak, idealnie łącząc się z ryżem, pastami, zupami czy potrawami jednogarnkowymi. Fasolka adzuki jest nie tylko pysznym dodatkiem, ale również źródłem białka i błonnika, co czyni ją doskonałym wyborem dla osób dbających o zdrową dietę. Kluczowe cechy tego produktu obejmują: certyfikat bio, który gwarantuje najwyższą jakość, starannie dobrane składniki, a także wegetariański i wegański charakter. Oprócz tego, jest produktem pochodzącym z ekologicznych upraw, co przekłada się na dbałość o środowisko. Wprowadź do swojej diety fasolkę adzuki i ciesz się jej wszechstronnością oraz korzystnym wpływem na zdrowie. |