Fasolka czerwona kidney BIO 400 g - BIO PLANET
Ekskluzywna, ekologiczna fasolka czerwona kidney BIO PLANET to doskonałe źródło błonnika i roślinnego białka. Wyprodukowana w Chinach przez renomowanego producenta, zapewnia wysoką jakość. Może być używana w zupach, sałatkach, pastach i pasztetach. Bogata w wartości odżywcze i wolna od glutenu, to idealny wybór dla wegan i wegetarian. Przechowywana w suchym i chłodnym miejscu. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 %
OPIS
Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1334 kJ/317 kcal
Tłuszcz 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 40 g
w tym cukry 1,2 g
Błonnik 23 g
Białko 24 g
Sól 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5907814662903 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.410000 |
| Producent | BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe) |
| Adres producenta | Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
| Kraj pochodzenia składników | Chiny |

