Sos waniliowy bezglutenowy BIO (2 x 16 g) 32 g - BIOVEGAN
Naturalny, bio sos waniliowy bezglutenowyProdukty bezglutenowe BIOVEGAN doskonale komponuje się z deserami i słodkimi potrawami. Wyprodukowany w Niemczech z certyfikowanych składników ekologicznych. Prosty w przygotowaniu, idealny do pancake'ów czy koktajli. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, wanilia Bourbon* (2,7%), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos waniliowy doskonale komponuje się ze strudlem jabłkowym, lodami i świeżymi owocami.
Do przygotowania sosu uprzednio przygotuj: 400 ml napoju roślinnego lub MLEKA oraz 2 łyżki cukru trzcinowego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj 5 łyżek napoju roślinnego/mleka z 1 torebką proszku na gładką masę. Pozostały płyn zagotuj z 2 łyżkami cukru trzcinowego. Dodaj wymieszany proszek i gotuj na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Przed podaniem ubij trzepaczką (zapobiegnie to tworzeniu się kożucha).
Porada: Aby uzyskać bardziej sztywną konsystencję, użyj mniej płynu. Konsystencja może się znacznie różnić w przypadku stosowania niektórych napojów roślinnych (np. napojów ryżowych)
Sos waniliowy można jeść na zimno lub na ciepło.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g proszku
Wartość energetyczna: 1483 kJ/354 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 0,5 g
Sól: 1,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, SOJĘ, łubin
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
Dodatkowe informacje
EAN | 4005394286272 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.050000 |
Producent | BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże) |
Adres producenta | Biovegan gmbh, biovegan allee 1, 56579 bonefeld |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
Rozszerzony opis | Sos waniliowy bezglutenowy BIO marki BIOVEGAN to idealne uzupełnienie deserów oraz słodkich przekąsek. Skomponowany z naturalnych składników, w tym ekologicznej skrobi kukurydzianej oraz prawdziwej wanilii Bourbon, ten produkt nie tylko nadaje wyjątkowy smak, ale także jest odpowiedni dla osób poszukujących zdrowszych i bardziej naturalnych opcji. Produkowany w Niemczech, z certyfikatem bio, ten sos waniliowy jest idealnym dodatkiem do strudla jabłkowego czy lodów. Łatwy w przygotowaniu - wystarczy dodać napój roślinny i cukier trzcinowy oraz zagotować. Można go podawać na zimno lub na ciepło, co sprawia, że jest wszechstronnym produktem do wielu potraw. Pozbawiony glutenu i cukru, ten wegański sos waniliowy zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Daj się zainspirować i dodaj odrobinę luksusu do swoich deserów z Sosem waniliowym bezglutenowym BIO od BIOVEGAN! |