Galaretka z agarem ananas - POMARAŃCZA BEZGLUTENOWA 45 g - CELIKO
Galaretka z agarem ananas-pomarańcza CELIKO 45 g to smaczny deser bezglutenowyProdukty bezglutenowe, idealny dla osób dbających o linię. Wyprodukowany w Polsce przez renomowanego producenta CELIKO. Szybko tężeje i świetnie nadaje się do deserów oraz ciast. Składniki: sok ananasowo-pomarańczowy, agar, izomaltuloza. Prosta i szybka przygotowanie - wystarczy rozpuścić wodzie i gotować przez 2-3 minuty. Wartość energetyczna to 1547 kJ/364 kcal na 100g. Ciesz się smakiem bezglutenowych deserów z Galaretką z agarem ananas-pomarańcza CELIKO! #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
izomaltuloza*, sok ananasowo-pomarańczowy w proszku 16,6 % (maltodekstryna, zagęszczony przecierowy sok z ananasa, zagęszczony przecierowy sok z pomarańczy z cząstkami, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, cytrynian sodu, barwnik: beta karoten, substancja żelująca: agar, aromaty.
Izomaltuloza* jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier.
OPIS
Nie zawiera żelatyny. Szybko tężeje. Świetnie nadaje się do deserów, ciast i żelek. Odpowiednia dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz dbających o linię.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia.
2. Galaretkę gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając.
3. Przelać do naczynia, wystudzić.
Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki)
Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1547 kJ/364 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 89 g
w tym cukry: 79 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: MLEKO, SOJĘ i ich produkty pochodne
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.