Mąka kukurydziana BIO 1 kg - BIO PLANET
Mąka kukurydziana BIO 1 kg - BIO PLANET. Ekologiczna mąka kukurydziana idealna do pieczenia ciast, chleba, placków i tortilli. Nadaje się też jako zagęszczacz do zup i sosów. Bez glutenu, wegetariańska. Wyprodukowana w Polsce. Niska cena. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka kukurydziana 100 %.
OPIS
Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1476 kJ/350 kcal
Tłuszcz - 5,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,8 g
Węglowodany - 66 g
w tym cukry - 2,9 g
Błonnik - 8,6 g
Białko - 5,9 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5907814666970 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 1.020000 |
| Producent | BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE |
| Adres producenta | Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
| Kraj pochodzenia składników | Polska |

