Mąka kukurydziana BIO 400 g - NATURAVENA
Mąka kukurydziana BIO 400g - NATURAVENA. Ekologiczna mąka uzyskana zmielonego ziarna kukurydzy. Idealna do wypieków i panierowania. Bez glutenu, bogata w błonnik i nie zawiera cukru. Wyprodukowana w Polsce przez NATURAVENA BIO. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka kukurydziana 100 %.
OPIS
Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1476 kJ/350 kcal
Tłuszcz - 5,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,8 g
Węglowodany - 66 g
w tym cukry - 2,9 g
Błonnik - 8,6 g
Białko - 5,9 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5906750252278 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.420000 |
| Producent | NATURAVENA |
| Adres producenta | Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
| Kraj pochodzenia składników | Polska |

