Makaron (orkiszowy razowy) świderki BIO 250 g - BARTOLINI

SKU
B5901902004279

Orkiszowy makaron świderki BIO 250g od BARTOLINI, wyprodukowany w Polsce z pełnoziarnistej mąki orkiszowej. Idealny jako źródło błonnika, bez dodanego cukru. Ręczna produkcja i matryce z brązu zapewniają chropowatą strukturę. #zakreconysloik

W magazynie
Udostępnij
Zaloguj się, aby otrzymać Zielone Monety za udostępnienie!
Makaron (orkiszowy razowy) świderki BIO 250 g - BARTOLINI
6,99 zł Reward Points Loader
Makaron (orkiszowy razowy) świderki BIO 250 g - BARTOLINI jest do kupienia w przyrostach co 1

SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ razowa typ 2000.

OPIS
Makaron ten wyrabiamy z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna ORKISZU - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.
Ziarna ORKISZU użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw.
Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z brązu, nadają makaronowi chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przeleganie sosu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować ok. 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g ugotowanego produktu
Wartość energetyczna: 668 kJ/158 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

Cart
  • 0
  • 0
Koszyk
Nie posiadasz produktów w koszyku.
Co to jest? Zaznacz "Zapamiętaj mnie", aby mieć dostęp do swojego koszyka na tym komputerze bez potrzeby logowania.