Makaron (z białej kukurydzy) świderki bezglutenowy BIO 250 g - BARTOLINI
Makaron świderki bezglutenowyProdukty bezglutenowe BIO 250 g od BARTOLINI to idealna propozycja dla osób z nietolerancją glutenu. Wyprodukowany w Polsce z ekologicznej mąki z białej kukurydzy, wyróżnia się niezwykłym smakiem. Gotuj al dente i połącz z ulubionymi dodatkami. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z białej kukurydzy 100 %.
OPIS
Makaron kukurydziany wyróżnia się niezwykłym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami.
Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowyProdukty bezglutenowe, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 10 minut, al. dente 9 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1493 kJ / 352 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: 6,6 g
Sól: <0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5901902004736 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.270000 |
| Producent | BARTOLINI (makarony) |
| Adres producenta | P.p.h. tabit sp. z o.o., kołłątaja 44, 05-402 otwock |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 180 |

