Makaron (z płaskurki) spaghetti BIO 500 g - ALCE NERO
Makaron spaghetti BIO od Alce Nero - wyśmienity, włoski makaron z płaskurki. Doskonały z sosami pomidorowymi. Wyprodukowany z certyfikowanego składnika ekologicznego. Wartość odżywcza w 100 g: 344 kcal, 1.8 g tłuszczu, 68 g węglowodanów, 12 g białka. Może zawierać gluten, soję i gorczycę. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Dostępny w atrakcyjnej cenie. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1445 kJ / 344 kcal
Tłuszcz - 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 68 g
w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 4,0 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, SOJĘ i gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 8009004120105 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.540000 |
| Producent | ALCE NERO (włoskie produkty) |
| Adres producenta | Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo) |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
| Kraj pochodzenia składników | Włochy |

