Mąka migdałowa BIO 100 g - BIO PLANET
Mąka migdałowa BIO PLANET, wyprodukowana we Włoszech, to ekologiczna alternatywa dla tradycyjnej mąki. Słodki smak i sycące właściwości sprawiają, że idealnie nadaje się do wypieków, zagęszczania sosów i zup. Bezglutenowa, wegetariańska i bogata w białko, to zdrowy wybór dla każdego. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %.
OPIS
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2547 kJ/616 kcal
Tłuszcz 53 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g
Węglowodany 8,8 g
w tym cukry 4,6 g
Błonnik 9,9 g
Białko 21 g
Sól 0,05 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 5907814668783 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.120000 |
Producent | BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE |
Adres producenta | Bio planet s.a., wilkowa wieś 7, 05-084 leszno |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
Kraj pochodzenia składników | Włochy |
Rozszerzony opis | Mąka migdałowa Bio planet, to ekologiczny produkt spożywczy, który z pewnością przypadnie Ci do gustu. Jest to 100-gramowe opakowanie migdałowej mąki, która jest mielona z blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Posiada delikatny, słodki smak i jest niezwykle sycąca. Główne zastosowanie tej mąki to zagęszczanie sosów i zup, jednak doskonale sprawdza się również jako alternatywa dla tradycyjnej mąki do wypieków, takich jak ciasta i pieczywo. Mąka migdałowa Bio planet, będąca częścią serii mąk i skrobi tego producenta, została wyprodukowana we Włoszech, co zapewnia najwyższą jakość produktu. Posiada certyfikat bio, co gwarantuje, że została wyprodukowana z surowców pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych. Dodatkowo, jest bezglutenowa, co sprawia, że jest idealna dla osób na diecie bezglutenowej. Mąka migdałowa Bio planet to także produkt wegetariański i wegański, dzięki czemu z powodzeniem może być wykorzystywana przez osoby odżywiające się w ten sposób. Jej wartość odżywcza jest imponująca - 100 g mąki dostarcza aż 2547 kJ/616 kcal energii, 53 g tłuszczu (w tym 4,0 g kwasów tłuszczowych nasyconych), 8,8 g węglowodanów (w tym 4,6 g cukru), 9,9 g błonnika i 21 g białka. Dodatkowo, zawartość soli jest minimalna - tylko 0,05 g. Mąka migdałowa Bio planet to produkt, który możesz wykorzystać w różnych rodzajach kuchni, w zależności od swoich upodobań. Jej delikatny, słodki smak doskonale współgra ze słodkimi daniami, ale także sprawdzi się w połączeniu z daniami o wyraźniejszym smaku. Niezależnie od tego, jak ją wykorzystasz, możesz być pewien, że korzystasz z produktu o najwyższej jakości, pochodzącego z ekologicznych źródeł. Przechowuj ją w suchym i chłodnym miejscu, aby zachować jej świeżość na dłużej. Wybierz mąkę migdałową Bio planet i ciesz się zdrowymi, pysznymi potrawami, które nie tylko smakują wybornie, ale także dbają o Twoje zdrowie i dobre samopoczucie. |