Migdały w czekoladzie gorzkiej bezglutenowe BIO 50 g - DOTI
Chrupiące migdały o oprawie czekolady gorzkiej bezglutenowej. Wyprodukowane w Polsce przez DOTI. Ekologiczny skład: miazga kakaowa, cukier trzcinowy, migdały. Wysoka zawartość błonnika, doskonałe na przekąskę. Odpowiednie dla wegetarian. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
czekolada* 69 % [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, kakaoPrzeczytaj o właściwościach kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, emulgator: lecytyny (z SOI*)], MIGDAŁY* 30 %, substancja glazurująca: guma arabska*, cukier*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Czekolada: masa kakaowa minimum: 60 %.
OPIS
Chrupiące połączenie surowego ekologicznego migdała oraz organicznej, belgijskiej czekolady. Wysoka zawartość błonnika. Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2368 kJ/571 kcal
Tłuszcz: 44 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: 28 g
Błonnik: 9,5 g
Białko: 9,8 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY NERKOWCA.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.