Migdały w czekoladzie gorzkiej bezglutenowe BIO 50 g - DOTI
Chrupiące migdały o oprawie czekolady gorzkiej bezglutenowej. Wyprodukowane w Polsce przez DOTI. Ekologiczny skład: miazga kakaowa, cukier trzcinowy, migdały. Wysoka zawartość błonnika, doskonałe na przekąskę. Odpowiednie dla wegetarian. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
czekolada* 69 % [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, kakaoPrzeczytaj o właściwościach kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, emulgator: lecytyny (z SOI*)], MIGDAŁY* 30 %, substancja glazurująca: guma arabska*, cukier*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Czekolada: masa kakaowa minimum: 60 %.
OPIS
Chrupiące połączenie surowego ekologicznego migdała oraz organicznej, belgijskiej czekolady. Wysoka zawartość błonnika. Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2368 kJ/571 kcal
Tłuszcz: 44 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Węglowodany: 30 g
w tym cukry: 28 g
Błonnik: 9,5 g
Białko: 9,8 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY NERKOWCA.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 5906153203341 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.060000 |
Producent | DOTI (produkty w deserowej czekoladzie) |
Adres producenta | Doti spółka jawna manufaktura, d.m. mroczkowscy, smolec, starowiejska 39, 55-080 kąty wrocławskie |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
Rozszerzony opis | Miło nam przedstawić Migdały w czekoladzie gorzkiej bezglutenowe BIO 50 g - produkt od DOTI, renomowanego producenta deserowej czekolady. Ten przysmak, wyprodukowany w Polsce, pozwoli Ci cieszyć się smakiem czekolady w ekologicznym wydaniu. Migdały w czekoladzie gorzkiej bezglutenowe to idealny wybór dla wszystkich miłośników zdrowej żywności. Połączenie chrupiących migdałów z organiczną, belgijską czekoladą o zawartości masie kakaowej minimum 60% sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia. Ponadto, produkt jest bogaty w błonnik, co przyczynia się do utrzymania zdrowej dietetycznej rutyny. Migdały w czekoladzie bezglutenowej dostępne są w praktycznym opakowaniu o wadze 50 g, które zawiera dwie sugerowane porcje. To sprawia, że możesz cieszyć się nimi na co dzień, zarówno w domu, jak i w pracy, czy na spacerze. Ich niewielki rozmiar sprawia, że są idealnym towarzyszem podróży i zawsze można je mieć przy sobie na wszelki wypadek. Ponadto, warto podkreślić, że nasz produkt posiada certyfikat organiczny, co oznacza, że został wyprodukowany zgodnie z najwyższymi standardami jakości. Jest to ważne w przypadku produktów żywnościowych, aby mieć pewność, że są one produkowane w sposób przyjazny dla środowiska i nie zawierają szkodliwych substancji. Dodatkowo, migdały w czekoladzie gorzkiej są w pełni wegetariańskie i wegańskie, dzięki czemu mogą być spożywane przez wszystkich, bez względu na preferencje żywieniowe. Są także bezglutenowe, co jest niezwykle ważne dla osób, które cierpią na nietolerancję glutenu lub stosują dietę bezglutenową. Decydując się na Migdały w czekoladzie gorzkiej bezglutenowe BIO 50 g, wybierasz smak i jakość, jednocześnie dbając o środowisko i swoje zdrowie. Przechowuj je w suchym i chłodnym miejscu, aby zachować ich idealną chrupkość i smak. Dołącz do grona zadowolonych konsumentów i delektuj się tym pysznym przysmakiem, kiedy tylko masz ochotę na coś słodkiego i odrobinę zdrowszego. |