Pesto czerwone z suszonych pomidorów BIO 130 g - ALCE NERO
Pesto czerwone z suszonych pomidorów BIO 130 g - ALCE NERO. Tradycyjny włoski dodatek do makaronu. Wyprodukowane we Włoszech. Skład: uwodnione pomidory suszone, pulpa pomidorowa, olej słonecznikowy, koncentrat pomidorowy, oliwa z oliwek, ocet jabłkowy, SER Parmigiano Reggiano DOP, SER pecorino, sól, pieprz, chilli. Wartość odżywcza: energetyczna - 605 kJ /144 kcal, tłuszcz - 12 g, węglowodany - 5,2 g, białko - 2,3 g, sól - 2,2 g. Przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
uwodnione pomidory suszone* 55 %, pulpa pomidorowa 10 %, olej słonecznikowy*, koncentrat pomidorowy* 7 %, oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia*, ocet jabłkowy*, SER Parmigiano Reggiano DOP* (MLEKO krowie*, sól, podpuszczka), SER pecorino* (MLEKO owcze*, podpuszczka), sól, pieprz*, chilli*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne pesto czerwone z suszonych pomidorów. Pesto jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu. Należy je jedynie dodać do makaronu, tworząc w ten sposób kompletny włoski posiłek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 605 kJ /144 kcal
Tłuszcz - 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,0 g
Węglowodany - 5,2 g
w tym cukry - 3,9 g
Białko - 2,3 g
Sól - 2,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Dodatkowe informacje
| EAN | 8009004850217 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.270000 |
| Producent | ALCE NERO (włoskie produkty) |
| Adres producenta | Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo) |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 180 |
| Kraj pochodzenia składników | - |

