Pieczywo chrupkie gryczane bez dodatku soli i cukru bezglutenowe BIO 150 g - LE PAIN DES FLEURS
Chrupkie pieczywo gryczane bez dodatku soli i cukru, bezglutenowe BIO od LE PAIN DES FLEURS. Źródło błonnika i żelaza, niskotłuszczowe. Idealne do diety redukcyjnej. Wyprodukowane we Francji. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
mąka gryczana*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pieczywo chrupkie to świetna alternatywa dla tradycyjnego chleba.
Źródło błonnika pokarmowego i żelaza. Wysoka zawartość magnezu. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Dzięki niskiej zawartości tłuszczu, jest doskonałym elementem diet redukcyjnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1642 kJ / 388 kcal
Tłuszcz: 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 1,7 g
Błonnik: 4,5 g
Białko: 13 g
Sól: 0,01 g
Magnez: 199 mg (53 %)**
Żelazo: 3,8 mg (27 %)**
**referencyjna wartość spożycia
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł światła.
Dodatkowe informacje
EAN | 3380380057953 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.200000 |
Producent | LE PAIN DES FLEURS (pieczywo chrupkie) |
Adres producenta | Alphanutrition. zone d'activité des portes du velay. 43140 la séauve-sur-sem?ne. francja |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Rozszerzony opis | Pieczywo chrupkie gryczane BIO bez dodatku soli i cukru to zdrowa i ekologiczna alternatywa dla tradycyjnego chleba. Wyprodukowane we Francji, zapewniające oryginalny smak i wysoką jakość. Produkt certyfikowany, zawierający składniki ekologiczne. Źródło błonnika pokarmowego i żelaza, o wysokiej zawartości magnezu. Idealne dla osób dbających o zdrową dietę. Bez dodatku cukru, zawierające naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość białka i błonnika sprawia, że pieczywo jest doskonałym elementem diet redukcyjnych. Wartość odżywcza produktu jest imponująca, a zawarta w nim sól jest minimalna. Pieczywo przechowywane w suchym miejscu, z dala od źródeł światła, zachowuje swoje walory smakowe i odżywcze. Przekonaj się o wyjątkowym smaku i wartości odżywczej pieczywa chrupkiego gryczanego bez dodatku soli i cukru. Używaj WW zawartej w opakowaniu tylko do celów informacyjnych. |