Pieczywo chrupkie gryczane bezglutenowe BIO 150 g - LE PAIN DES FLEURS
Pieczywo chrupkie gryczane bezglutenowe BIO 150 g - LE PAIN DES FLEURS. Źródło błonnika i żelaza, niska zawartość tłuszczu. Wyprodukowane we Francji. Doskonała alternatywa dla chleba. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
mąka gryczana* (97,6 %), cukier trzcinowy* (<2 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pieczywo chrupkie to świetna alternatywa dla tradycyjnego chleba.
Źródło błonnika pokarmowego i żelaza. Wysoka zawartość magnezu.
Dzięki niskiej zawartości tłuszczu, jest doskonałym elementem diet redukcyjnych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1631 kJ / 385 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 13 g
Sól: 0,68 g
Magnez: 186 mg (49,6 %)**
Żelazo: 3,8 mg (27 %)**
**referencyjna wartość spożycia
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł światła.
Dodatkowe informacje
EAN | 3380380044908 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.200000 |
Producent | LE PAIN DES FLEURS (pieczywo chrupkie) |
Adres producenta | Alphanutrition. zone d'activité des portes du velay. 43140 la séauve-sur-sem?ne. francja |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Rozszerzony opis | Pieczywo chrupkie gryczane bezglutenowe BIO 150 g marki LE PAIN DES FLEURS to doskonała alternatywa dla tradycyjnego chleba. Wyprodukowane we Francji z certyfikowanych składników ekologicznych, to produkt pełen wartości odżywczych. Bogate w błonnik pokarmowy i magnez, stanowi idealną propozycję dla osób dbających o swoje zdrowie. Zawartość żelaza wspiera pracę organizmu, a niski poziom tłuszczu sprawia, że pieczywo jest doskonałym wyborem w diecie redukcyjnej. Bezglutenowa formuła sprawia, że może być spożywane przez osoby z nietolerancją glutenu. Idealne na śniadanie, lunch lub przekąskę. Odkryj smak, który kusza nie tylko swoją chrupkością, ale także wartościami odżywczymi. |