Service Temporarily Unavailable
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
Sos curry Indian Madras bezglutenowyProdukty bezglutenowe BIO 350g TERRASANA, wegański, pełen warzyw i aromatycznych przypraw. Idealny do dań wegetariańskich. Wyprodukowany w Indiach. #zakreconysloik
SKŁADNIKI
woda, pasta pomidorowa*, cebula*, marchew*, pasta curry z Madrasu* 7% (skoncentrowana pasta pomidorowa*, cebula*, olej słonecznikowy*, imbir*, woda, curry* 0,6 % (kolendra*, koper włoski*, kminek*, kurkuma*, cynamon*, kozieradka*, liście curry* 0,02 %, papryka cayenne*, pieprz czarny*, mielony liść laurowy*, goździki*), sól morska, cukier kokosowy*, ocet*, czosnek*, krem kokosowy*, tamaryndowiec*), olej słonecznikowy*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa* , sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Curry z Madrasu to łagodny sos wywodzący się z południowych Indii. Ulubiony przez wegetarian i wegan. Nic w tym dziwnego, bo to wegańskie curry jest bogate w warzywa i pachnące indyjskie przyprawy.
Na patelni podsmaż ulubione warzywa, w razie potrzeby dodaj zamiennik mięsa (w sumie około 400 g). Dodaj sos i delikatnie podgrzej. Podawać z ryżem lub chlebkiem naan.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 406 kJ/ 96 kcal
Tłuszcz: 5,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 7,8 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 1,6 g
Sól: 1,5 g.
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.