Sos pomidorowy passata (z pomidorów żółtych) BIO 350 g - ALCE NERO
Sos pomidorowy passata (z pomidorów żółtych) BIO 350 g - ALCE NERO. Wyprodukowany we Włoszech przez certyfikowanego producenta. Doskonale smakuje z makaronem, a także jako baza do innych sosów. Niskokaloryczny (33 kcal/100g) i z niewielką zawartością tłuszczu (0,3g/100g). Przechowywać w lodówce po otwarciu. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
pomidory żółte* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wyśmienicie smakuje z włoskim makaronem Alce Nero. Stanowi również doskonałą bazę dla innych sosów, np. z dodatkiem warzyw (bakłażan, cukinia, papryka) i aromatycznych, świeżych ziół (bazylia, rozmaryn i tymianek).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 139 kJ / 33 kcal
Tłuszcz - 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 5,3 g
w tym cukry - 4,1 g
Błonnik - 1,0 g
Białko - 1,7 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Dodatkowe informacje
| EAN | 8009004814981 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.560000 |
| Producent | ALCE NERO (włoskie produkty) |
| Adres producenta | Alce nero s.p.a, via palazzetti 5c, 40068 san lazzaro di savena (bo) |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 206 |
| Kraj pochodzenia składników | Włochy |

