Sos sojowy tamari łagodny bezglutenowy BIO 250 ml - TERRASANA
TERRASANA oferuje wyjątkowy sos sojowy tamari łagodny bezglutenowyProdukty bezglutenowe BIO 250 ml. Wyprodukowany w Japonii zgodnie z tradycyjną japońską fermentacją przez 9 miesięcy, ten pasteryzowany sos jest pełen smaku i wartości odżywczych. Bezglutenowy i niski w tłuszczach, ten wegetariański i wegański sos sojowy jest idealny do wszelkich dań kuchni azjatyckiej. Przechowuj go w chłodnym miejscu i ciesz się smakiem Japonii! #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
woda, nasiona SOI*, sól morska, solone shochu* (woda, ryż*, sól, Aspergillus oryzae), Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos otrzymany w wyniku tradycyjnej japońskiej fermentacji przez 9 miesięcy. Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 315 kJ/ 74 kcal
Tłuszcz - 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 8,3 g
w tym cukry - 3,4 g
Błonnik - 0 g
Białko - 9,8 g
Sól - 14,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 8713576008845 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.430000 |
| Producent | TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne) |
| Adres producenta | Terrasana natuurvoeding b.v., waaier 10, 2451 leimuiden |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
| Kraj pochodzenia składników | Japonia |

