Sos sojowy tamari mocny bezglutenowy BIO 250 ml - LIMA
Sos sojowy tamari mocny bezglutenowyProdukty bezglutenowe BIO 250 ml - LIMA to tradycyjny, certyfikowany sos tamari. Doskonale uwydatnia smak duszonych mięs, zup, makaronów i smażonych warzyw. Wyprodukowany w Belgii przez firmę LIMA specjalizującą się w makrobiotyce, kawach zbożowych i musli. Bezglutenowy i wegetariański. Wartość odżywcza w 100 ml: 82 kcal, zero tłuszczu, 5,8g węglowodanów, 10g białka. Przechowuj w suchym miejscu. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
woda, SOJA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Sos SOJOWY tamari mocny to klasyczny sos SOJOWY wytwarzany według tradycyjnej japońskiej receptury. Dzięki swojej ostrej nucie smakowej idealnie pasuje do szerokiego wachlarza dań, od dressingów po marynaty. Jest to produkt organiczny, co oznacza, że składniki użyte do jego produkcji pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych. Ten uniwersalny sos to niezbędnik w kuchni, szczególnie jeśli lubisz podkreślać smak potraw. Świetnie sprawdzi się w połączeniu z warzywami stir-fry, daniami z wołowiny, np. brisket, lub jako dodatek do sushi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 346 kJ/82 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 5,8 g
w tym cukry - 1,7 g
Błonnik - 0,9 g
Białko - 10 g
Sól - 13,6 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5411788036498 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.460000 |
| Producent | LIMA (sosy sojowe, kawy zbożowe) |
| Adres producenta | Lima n.v., groendreef 101, 9880 aalter |
| Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 60 |
| Kraj pochodzenia składników | - |

