Sos umami bezglutenowy BIO 145 ml - TERRASANA
Sos umami bezglutenowyProdukty bezglutenowe BIO 145 ml TERRASANA - intensywny smak umami w jednym produkcie! Doskonały jako sos do makaronu, dip do sushi czy marynata do tofu. Bezglutenowy, wegański i ekologiczny! #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
tamari* (woda, ziarna SOI*, sól morska, solone shochu*, Aspergillus oryzae), mirin* (słodki ryż*, shochu*, ryż*, Aspergillus oryzae), koncentrat soku jabłkowego*, ocet z brązowego ryżu* (woda, ryż brązowy*, sól morska, Aspergillus oryzae), woda, miso genmai* (ziarna SOI*, ryż brązowy*, sól morska, woda, Aspergillus oryzae), czosnek w proszku*, imbir w proszku*, cebula w proszku*, pieprz cayenne*, marchew w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Uniwersalna przyprawa słona o intensywnym smaku umami.
Po prostu nalej i ciesz się smakiem! Użyj sosu umami jako sosu do makaronu, jako sosu do poke lub miski Buddy, jako dipu do sushi, jako sosu do sałatek lub jako przyprawy do zup.
Można w nim nawet marynować tofu lub tempeh. Możliwości są nieskończone!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 554 kJ/132 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 23 g
w tym cukry: 18 g
Błonnik: 0,6 g
Białko: 4,9 g
Sól: 5,70 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Dodatkowe informacje
EAN | 8713576271300 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.430000 |
Producent | TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne) |
Adres producenta | Terrasana natuurvoeding b.v., waaier 10, 2451 leimuiden |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 60 |
Rozszerzony opis | Sos umami bezglutenowy BIO 145 ml TERRASANA to idealny dodatek do Twoich ulubionych potraw. Wyprodukowany z naturalnych składników, które są certyfikowane jako ekologiczne, ten uniwersalny sos jest bogaty w smak umami. Możesz go używać jako sos do makaronu, dip do sushi, marynatę do tofu lub tempeh, a nawet jako przyprawę do zup i sałatek. Możliwości jego zastosowania są nieograniczone! Warto również zauważyć, że jest wegetariański, wolny od glutenu i nie zawiera dodanego cukru. Po prostu nalej i rozkoszuj się intensywnym smakiem! |