Tortellini z serem BIO 250 g - D`ANGELO
Tortellini z serem BIO 250 g D'ANGELO, wyprodukowane w Niemczech. Małe pierożki z makaronowego ciasta, z serowym nadzieniem. Szybkie i pyszne danie dla 2-3 osób. Niska cena! #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ciasto makaronowe: semolina z PSZENICY twardej*, woda; nadzienie* (26 %) [SER* (30 % SER owczy*, 10 % RICOTTA*), bułka tarta* (mąka PSZENNA*, drożdże*), MLEKO w proszku*, olej słonecznikowy*, sól morska, emulgator: lecytyny (z SOI*), pieprz*]. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Małe pierożki z makaronowego ciasta z nadzieniem serowym. Pakowano w atmosferze ochronnej.
Opakowanie zawiera porcję na 2-3 osoby.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem soli (1 łyżka na 1 litr wody)
2. Do gotującej się wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia
3. Gotować 12 - 15 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając
4. Po ugotowaniu tortellini odcedzić i podawać
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przed ugotowaniem
Wartość energetyczna: 1271 kJ/301 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
w tym kwasy nasycone: 2,8 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 2,5 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: 11 g
Sól: 1,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać seler.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Dodatkowe informacje
EAN | 4005496224004 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.300000 |
Producent | D'ANGELO (tortellini, makarony) |
Adres producenta | D'angelo pasta - werner-von-siemens-str. 39 - de-66793 saarwellingen |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Rozszerzony opis | Tortellini z serem BIO 250 g marki D'ANGELO to idealny wybór dla miłośników dań włoskich. Produkowane w Niemczech pierożki z organicznymi składnikami są doskonałą propozycją dla osób ceniących ekologiczne produkty spożywcze. Pierożki z serem możesz przygotować w kilka minut - wystarczy zagotować wodę, wrzucić tortellini i gotować przez kilkanaście minut. Po ugotowaniu można je podać z ulubionym sosem lub pesto. Produkt jest wegetariański i certyfikowany jako organiczny, co gwarantuje wysoką jakość składników. Spróbuj już dziś i odkryj smak prawdziwej włoskiej kuchni! |