Guma guar BIO 600 g - BIO PLANET
Ekologiczna guma guarGuma guar - właściwości i zastosowania BIO PLANET to naturalny zagęstnik bezglutenowyProdukty bezglutenowe, idealny do sosów i deserów. Wyprodukowany w Indiach, gwarantuje wysoką jakość. Bogata w błonnik, bez dodatku cukru. Wegetariańska i wegańska alternatywa dla żelatyny. Niska cena. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna guma guarGuma guar - właściwości i zastosowania 100 %.
OPIS
Ekologiczna guma guarGuma guar - właściwości i zastosowania to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guarGuma guar - właściwości i zastosowania może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
należy rozpuścić 1 g gumy guarGuma guar - właściwości i zastosowania (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 843 kJ/209 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 0,9 g
Błonnik: 88 g
Białko: 5,7 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.