Inulina z korzenia cykorii bezglutenowa 300 g - PIĘĆ PRZEMIAN
Inulina z korzenia cykorii bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki 300 g od PIĘĆ PRZEMIAN - idealna do ciast i kiseli, jako zagęszczacz w galaretkach i domowy majonez. Wspomaga odchudzanie. Wyprodukowana w Polsce. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
inulinaDawkowanie inuliny z korzenia cykorii 100 %.
OPIS
Inulinę wykorzystuje się w kuchni jako dodatek do ciast, budyniów i kisieli, a także jako zagęszczacz w galaretkach. Ze względu na właściwości stabilizujące można jej używać do produkcji domowego majonezu. Można nią zagęszczać zupy i sosy. Dodawana do ciast sprawi, że wypieki będą bardziej chrupiące. Może być również stosowana jako zamiennik cukru w napojach takich jak kawa, herbata czy lemoniada. Wykazano, że ma pozytywny wpływ na odchudzanie, gdyż pomaga czuć się sytym na dłużej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 848 kJ / 210 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 8,0 g
w tym cukry: 8,0 g
Błonnik: 89 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Dodatkowe informacje
EAN | 5902837810430 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.330000 |
Producent | PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze) |
Adres producenta | Simpatiko sp. z o.o., ul. łuże 20, 05-092 dąbrowa |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 150 |
Rozszerzony opis | Inulina z korzenia cykorii to naturalny produkt spożywczy marki PIĘĆ PRZEMIAN, wyprodukowany w Polsce. Bez dodatków ani sztucznych składników, inulina jest w 100% organiczna. Można ją wykorzystać w kuchni jako dodatek do ciast i deserów, jak również do zagęszczania galaretek czy produkcji domowego majonezu. Jej stabilizujące właściwości sprawiają, że doskonale nadaje się do zup, sosów i ciast, nadając im chrupkości. Ponadto, inulina może być używana jako zamiennik cukru w napojach. Zalecane warunki przechowywania zapewniają długotrwałą świeżość produktu. Inulina z korzenia cykorii to doskonały wybór dla osób, które dbają o swoje zdrowie i formę. Nie zawiera glutenu, co sprawia, że jest odpowiednia dla osób z nietolerancją glutenu. Spróbuj teraz i ciesz się naturalnym smakiem! |