Ładuję...

Mieszanka do wypieku babki bezglutenowa 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN

SKU
B5902837812502

Mieszanka do wypieku babki bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki 500 g od PIĘĆ PRZEMIAN. Tradycyjny przepis, bez dodatku cukru. Prosty w przygotowaniu. Wyprodukowany w Polsce. #zakreconysloik

W magazynie
Udostępnij
Zaloguj się, aby otrzymać Zielone Monety za udostępnienie!
Mieszanka do wypieku babki bezglutenowa 500 g - PIĘĆ PRZEMIAN jest do kupienia w przyrostach co 1

Opis

SKŁADNIKI
ksylitolStewia czy ksylitol? (substancja słodząca), mąka ryżowa biała, mąka kokosowa, maranta trzcinowa, inulinaDawkowanie inuliny, mąka MIGDAŁOWA, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: wodorowinian potasu, wodorowęglan sodu), naturalny aromat waniliowy, sól morska.

OPIS
Mieszanka do wypieku tradycyjnej babki. Receptura mieszanki oparta jest na domowym przepisie.
Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Rozgrzej piekarnik do 170°C
2. Dokładnie wysmaruj foremkę na babkę masłem i wysyp mąką bezglutenową
3. Do miski wbij 5 jajek. Ubij mikserem na puszystą masę (ok. 5 minut)
4. Cienką strużką wlej 200 ml oleju, cały czas miksując
5. Nie przerywaj miksowania, wsyp mieszankę do masy jajecznej. Na tym etapie możesz dodać 1 łyżkę soku z cytryny albo podzielić ciasto na pół i do jednej części dodać 1 łyżkę kakaoPrzeczytaj o właściwościach kakao.
6. Przelej do przygotowanej formy.
7. Piecz około 55 minut do tzw. "suchego patyczka".
8. Wyjmij z piekarnika i zacznij studzić babkę w formie "do góry nogami". Kiedy forma przestygnie (ale będzie jeszcze ciepła), delikatnie podważ ciasto nożem i wyjmij z foremki
9. Udekoruj lukrem lub czekoladą. Smacznego!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu*
Wartość energetyczna - 1803 kJ/431 kcal
Tłuszcz - 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,3 g
Węglowodany - 49 g
w tym cukry - 2,3 g
alkohole wielowodorotlenowe - 26 g
Błonnik - 3,8 g
Białko - 6,8 g
Sól - 0,72 g
* wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 5 JAJEK i 200 ml oleju rzepakowego

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5902837812502
Waga całkowita (kg)0.580000
ProducentPIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze)
Adres producentaSimpatiko s.c. ul. łuże 20. 05-092 dąbrowa
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

ProduktBez glutenu (deklaracja)
Produkt

Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach)

Gwarantowany termin przydatności (dni)60
Rozszerzony opis

Nasz produkt, Mieszanka do wypieku babki bezglutenowa 500 g od PIĘĆ PRZEMIAN, to idealna propozycja dla osób ceniących tradycyjny smak babki, ale unikających glutenu. Ta ekologiczna mieszanka wyprodukowana w Polsce zawiera starannie wyselekcjonowane składniki bez dodatku cukru, co sprawia, że jest doskonałą alternatywą dla osób dbających o swoje zdrowie. Dzięki prostemu przepisowi, można w łatwy sposób przygotować pyszną i zdrową babkę, która zachwyci całą rodzinę. Bezglutenowy, wegetariański i wegański, nasz produkt z pewnością trafi w gusta osób o różnych preferencjach żywieniowych. Spróbuj naszej mieszanki i delektuj się wyjątkowym smakiem bez zbędnych dodatków i sztucznych substancji.

Opinie

Dostawa i zwroty

Co to jest? Zaznacz "Zapamiętaj mnie", aby mieć dostęp do swojego koszyka na tym komputerze bez potrzeby logowania.