Ładuję...

Mieszanka do wypieku chleba jasnego bezglutenowa 500 g - GRANO

SKU
B5902560390384

Mieszanka do wypieku chleba jasnego bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki 500 g od GRANO - polski produkt bezglutenowyProdukty bezglutenowe, wegetariański, łatwy w przygotowaniu. Niska cena. #zakreconysloik

W magazynie
Udostępnij
Zaloguj się, aby otrzymać Zielone Monety za udostępnienie!
Mieszanka do wypieku chleba jasnego bezglutenowa 500 g - GRANO jest do kupienia w przyrostach co 1

Opis

SKŁADNIKI
mąka ryżowa, skrobia modyfikowana z manioku (tapioka), mąka z prosa, cukier, sól, mielona łuska babki płesznik, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, drożdże piekarnicze suche, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym.

OPIS
Mieszanka piekarnicza bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki do wypieku chleba jasnego jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj: 415 ml wody, 3 łyżki oleju, 2 łyżeczki octu, foremkę
• Przygotuj foremkę do chleba, natłuść i obsyp mąką bezglutenową,
• Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski i dokładnie ją przemieszaj,
• Ciągle mieszając dodaj 3 łyżki oleju, 415 ml wody oraz 2 łyżeczki octu,
• Ciasto dokładnie wyrabiaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji,
• Pozostaw ciasto w misce na około 10 minut w ciepłym miejscu,
• Po upływie czasu, wyrabiaj ciasto jeszcze przez około 2 minuty,
• Następnie przełóż masę ciasta do przygotowanej formy,
• Foremkę przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe miejsce na około 20 minut,
• Rozgrzej piekarnik z funkcją termoobiegu do 200°C,
• Wstaw foremkę do piekarnika i piecz chleb przez 20 minut,
• Zwiększ temperaturę na 225 - 230°C i piecz chleb przez kolejne 7 minut,
• Po upływie czasu, wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce około 5 min,
• Wyjmij chleb z foremki i studź przez około 15 minut tak aby odparował.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1375 kJ / 328 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 78 g
w tym cukry: 4,2 g
Błonnik: 4,7 g
Białko: 4,6 g
Sól: 2,3 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodatkowe informacje

Więcej informacji
EAN5902560390384
Waga całkowita (kg)0.550000
ProducentGRANO (mieszanki do wypieków)
Adres producentaMłyn niedźwiady a.siewkowski spółka komandytowa, 59a, 62-800 niedźwiady
Typ diety / produkt

WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa

Typ diety / produkt

WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego

Produkt

Bez glutenu (w składnikach)

ProduktBez glutenu (deklaracja)
Gwarantowany termin przydatności (dni)90
Rozszerzony opis

Mieszanka do wypieku chleba jasnego bezglutenowa 500 g GRANO to perfekcyjny produkt dla wszystkich miłośników zdrowego stylu życia. Produkowana w Polsce mieszanka zawiera naturalne składniki, które są odpowiednie dla wegetarian. Dzięki specjalnemu składowi, produkt jest pozbawiony glutenu, co sprawia, że jest idealny dla osób z nietolerancją na gluten.

Mieszanka została stworzona przez renomowanego producenta GRANO z myślą o tych, którzy dbają o swoje zdrowie i chcą cieszyć się smacznym chlebem bez obaw o składniki sztuczne. Prosty sposób przygotowania pozwala na szybkie i wygodne upieczenie własnego chleba, bez konieczności wychodzenia z domu. Wystarczy dodać odpowiednią ilość wody, oleju i octu, wyrabiać ciasto i piec.

Dzięki tej wyjątkowej mieszance, każdy może cieszyć się pysznym, domowym pieczywem, spełniając jednocześnie wymagania swojej diety. Niezawodny produkt, który zaspokoi nawet najbardziej wymagające gusta i pomoże w codziennej diecie. Podaruj sobie i swoim bliskim zdrowe i smaczne chwile przy stole dzięki mieszance do wypieku chleba jasnego bezglutenowej 500 g GRANO.

Opinie

Dostawa i zwroty

Co to jest? Zaznacz "Zapamiętaj mnie", aby mieć dostęp do swojego koszyka na tym komputerze bez potrzeby logowania.