Mieszanka do wypieku chleba promnickiego z ziarnami bezglutenowa 500 g - GRANO
Mieszanka do wypieku chleba promnickiego z ziarnami bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki 500 g GRANO. Składniki: mąka ryżowa, siemię lniane, pestki dyni, nasiona słonecznika. Proste przygotowanie. Wyprodukowana w Polsce przez GRANO. Niska cena. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
mąka ryżowa, skrobia modyfikowana z manioku (tapioka), siemię lniane (12 %), pestki dyni (10 %), nasiona słonecznika (10 %), mąka lniana, mąka gryczana, cukier, sól, mąka z wiesiołka, drożdże piekarnicze suche, mielona łuska babki płesznik, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym.
OPIS
Mieszanka piekarnicza bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki do wypieku chleba promnickiego jest to produkt otrzymany w wyniku zmieszania w mieszalniku półproduktów w określonych recepturą proporcjach.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przygotuj: 380 ml wody, 3 łyżki oleju, foremkę
• Przygotuj foremkę do chleba, natłuść i obsyp mąką bezglutenową,
• Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski i dokładnie ją przemieszaj,
• Ciągle mieszając dodaj do masy 3 łyżki oleju i 380 ml wody,
• Ciasto dokładnie wyrabiaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji,
• Pozostaw ciasto w misce na około 15 minut w ciepłym miejscu,
• Po upływie czasu, wyrabiaj ciasto jeszcze przez około 2 minuty,
• Następnie przełóż masę ciasta do przygotowanej formy,
• Foremkę przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe miejsce na około 25 minut,
• Rozgrzej piekarnik z funkcją termoobiegu do 200°C,
• Wstaw foremkę do piekarnika i piecz przez 20 minut,
• Zwiększ temperaturę na 225 - 230°C i piecz chleb przez kolejne 7 minut,
• Po upływie czasu, wyłącz piekarnik i studź chleb w foremce około 5 min,
• Wyjmij chleb z foremki i studź przez około 15 minut tak aby odparował.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1728 kJ / 412 kcal
Tłuszcz: 16 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,6 g
Węglowodany: 53 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 6,2 g
Białko: 14 g
Sól: 2,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Dodatkowe informacje
EAN | 5902560390407 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.550000 |
Producent | GRANO (mieszanki do wypieków) |
Adres producenta | Młyn niedźwiady a.siewkowski spółka komandytowa, 59a, 62-800 niedźwiady |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Rozszerzony opis | Mieszanka do wypieku chleba promnickiego z ziarnami bezglutenowa 500 g - GRANO to idealne rozwiązanie dla miłośników zdrowego chleba. Wyprodukowana w Polsce przez renomowanego producenta GRANO, ta mieszanka piekarnicza zawiera składniki wysokiej jakości, takie jak siemię lniane, pestki dyni, nasiona słonecznika i wiele innych. Dzięki certyfikatom potwierdzającym jakość produktu, możesz mieć pewność, że spożywasz zdrowy i smaczny chleb. Bezglutenowy, wegetariański i w pełni naturalny - idealny dla osób dbających o swoją dietę. Z łatwą do wykonania instrukcją przygotowania, wkrótce będziesz delektować się pysznym chlebem, który możesz samodzielnie wypiekać w domu. Oferując unikalne połączenie smaków i wartości odżywczych, ta mieszanka do wypieku chleba promnickiego z ziarnami bezglutenowa to produkt, który zadowoli nawet najbardziej wymagających koneserów pieczywa. Nie czekaj dłużej - wypróbuj ją już dziś! |