Olej do smażenia z oliwą z oliwek extra virgin BIO 500 ml - BIO PLANETE
Olej do smażeniaCzy oliwa jest dobra do smażenia? z oliwą z oliwek extra virgin BIO 500 ml - idealny do kuchni śródziemnomorskiej, bogaty w witaminę E, bez glutenu. Producent: BIO PLANETE. Wyprodukowany w Maroko. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
80 % wysokooleinowy rafinowany olej słonecznikowy*, 20 % oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Połączenie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i oleju słonecznikowego bogatego w kwas oleinowy, idealnie nadaje się do kuchni śródziemnomorskiej.
Wegańska mieszanka oleju i oliwy jest bogata w witaminę E i nadaje się do pieczenia, smażeniaCzy oliwa jest dobra do smażenia? w głębokim tłuszczu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 3367 kJ / 819 kcal
Tłuszcz: 91 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,0 g
Witamina E: 49 mg (408 % **)
** referencyjna wartość spożycia
Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli.
INFORMACJA ALERGENNA
Wyprodukowano w zakładzie, w którym przetwarzane są ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE i ORZECHY włoskie.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej i chronić przed światłem.
Dodatkowe informacje
EAN | 3445020008730 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.260000 |
Producent | BIO PLANETE (oleje i oliwy) |
Adres producenta | Bio planete huilerie f. j. moog sa, route de limoux , f-11150 bram |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Rozszerzony opis | Olej do smażenia z oliwą z oliwek extra virgin BIO 500 ml - BIO PLANETE to organiczny produkt żywnościowy, który zaskakuje swoją wysoką jakością i pochodzeniem. Wyprodukowany w Maroku, zawiera 80% oleju słonecznikowego i 20% oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Ta wegańska mieszanka jest bogata w witaminę E i idealnie nadaje się do kuchni śródziemnomorskiej. Składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych, co potwierdza ich wysoką jakość. Nie zawiera glutenu ani cukru, co sprawia, że jest odpowiedni dla osób o różnych potrzebach żywieniowych. Olej można używać do smażenia, pieczenia oraz innych technik kulinarnej obróbki termicznej. Dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi i aromatowi, nada potrawom niepowtarzalnego charakteru. |