Olej słonecznikowy do gotowania i smażenia BIO 2 L - BORDONI (ECONATURE)
Olej słonecznikowy do gotowania BIO BORDONI 2L - wysokooleinowy, neutralny smak, idealny do smażeniaCzy oliwa jest dobra do smażenia?. Źródło witaminy E. Wyprodukowany we Włoszech. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczny olej słonecznikowy wysokooleinowy, rafinowany.
OPIS
Dzięki swojemu kwaśnemu profilowi, wysokiej temperaturze dymienia i neutralnemu smakowi doskonale nadaje się do smażeniaCzy oliwa jest dobra do smażenia?.
Źródło witaminy E.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 3404 kJ/828 kcal
Tłuszcz: 92 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,6 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 73 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 7,6 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Witamina E: 43 mg (360 %)**
**dzienna referencyjna wartość spożycia
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, NASIONA SEZAMU
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu
Dodatkowe informacje
EAN | 8023242001378 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 2.200000 |
Producent | BORDONI (oleje, oliwy) |
Adres producenta | Bordoni italia srl via degli artigiani 20/22 ginestra fiorentina 50055 loc. lastra a signa (fi) italy |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
Rozszerzony opis | Witaj w świecie ekologicznego gotowania! Olej słonecznikowy do smażenia BIO 2L od BORDONI to doskonały wybór dla wszystkich miłośników zdrowego stylu życia. Pozyskany z ekologicznych nasion słonecznika, rafinowany olej ze względu na swoje właściwości nadaje się idealnie do smażenia potraw. Dzięki wysokiej temperaturze dymienia i neutralnemu smakowi, sprawi, że Twoje dania będą chrupiące i aromatyczne. Jest również źródłem witaminy E, która wspiera zdrowie skóry i organizmu. Wyprodukowany we Włoszech z dbałością o detale, ten olej sprawi, że Twoje potrawy nabiorą niepowtarzalnego smaku. Sproszkowane orzechy, orzeszki ziemne, soja i nasiona sezamu stanowią zagrożenie dla alergików i kryją się w ich składzie, dlatego zachowaj ostrożność. Warto zainwestować w produkt, który nie tylko doskonale smakuje, ale też dba o nasze zdrowie i środowisko. |