Proszek do pieczenia bezglutenowy 30 g - CELIKO
CELIKO Proszek do pieczenia bezglutenowyProdukty bezglutenowe 30 g to idealny wybór dla tych, którzy cierpią na nietolerancję glutenu. Wyprodukowany w Polsce przez renomowanego producenta CELIKO, ten proszek to niezastąpione narzędzie w kuchni podczas przygotowywania domowych ciast i wypieków. Certyfikowany i bezglutenowyProdukty bezglutenowe skład zapewnia najlepszą jakość. Nie zawiera również cukru, jest wegetariański i wegański. Zachowuje świeżość dzięki opakowaniu na 1 kg mąki. Sprawdź przepis na pyszną babkę piaskową na opakowaniu i podaj ją na stół. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana.
OPIS
Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków.
Opakowanie na 1 kg mąki.
Przepis na babkę piaskową
Składniki:
- 150 g skrobi ziemniaczanej
- 100 g cukru
- 125 g margaryny
- 2 jaja
- 1 cukier wanilinowy Celiko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Celiko
Sposób przyrządzenia:
1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej.
2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując.
3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy.
4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 - 180 stopni Celsjusza. Smacznego!
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
| EAN | 5900038002203 |
|---|---|
| Waga całkowita (kg) | 0.030000 |
| Producent | CELIKO (batony, galaretki, mieszanki do wypieków) |
| Adres producenta | Celiko sa ul. św. antoniego 71, 61-359 poznań |
| Typ diety / produkt | |
| Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
| Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
| Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
| Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
| Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |













