Wafle z sorgo i amarantusa bezglutenowe BIO 120 g - FIORENTINI
Wafle z sorgo i amarantusa BIO 120 g to smaczna, zdrowa i bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki przekąska. Wyprodukowane we Włoszech przez renomowaną firmę FIORENTINI, te delikatne wafle są świetnym źródłem fosforu i magnezu, a także błonnika pokarmowego. Mają niską zawartość tłuszczu i są bogate w białko. Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
sorgo* (89,5 %), amarantus* (10 %) sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Źródło fosforu i magnezu. Źródło błonnika pokarmowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1669 kJ/394 kcal
Tłuszcz - 3,0 g
w tym kwasy nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 79 g
w tym cukry - 0,4 g
Błonnik - 5,1 g
Białko - 10 g
Sól - 0,7 g
Fosfor - 247 mg (35 %)**
Magnez - 104 mg (28 %)**
**dzienna referencyjna wartość spożycia (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu