Tofu jedwabiste miękkie (silken soft tofu) bezglutenowe BIO 340 g - MORI-NU
BIO tofu jedwabiste miękkie MORI-NU - delikatny smak i jedwabista konsystencja. Idealna alternatywa dla jajek i sera, bogactwo białka i niska zawartość tłuszczu. Świetny dodatek do potraw. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
woda, SOJA* (14,9 %), regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, substancja wiążąca: chlorek wapnia. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
TofuJak jeść tofu...? soft (miękkie) ma bardzo delikatny smak i jedwabistą konsystencję.
Wysoka zawartość biała - 42 % wartości energetycznej produktu pochodzi z białka. Niska zawartość tłuszczu.
Idealna alternatywa dla JAJEK i sera. Świetny dodatek do zup, sałatek i deserów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 197 kJ/47 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 0,6 g
w tym cukry: 0,6 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku i spożyć w ciągu 2 dni.
Dodatkowe informacje
EAN | 085696000053 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.390000 |
Producent | MORI-NU (tofu) |
Adres producenta | Pacific nutritional foods |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 30 |
Rozszerzony opis | Oto tofu jedwabiste miękkie BIO marki MORI-NU - rozkosz dla smakoszy zdrowej żywności! To delikatne i jedwabiste tofu przygotowane z organicznej soi, idealne jako alternatywa dla jajek i sera. Z wysoką zawartością białka i niską zawartością tłuszczu, stanowi doskonały dodatek do dań wegetariańskich i wegańskich. Certyfikat BIO potwierdza wysoką jakość składników. Tofu soft MORI-NU to nietuzinkowy smak wzbogacający zarówno zupy, sałatki, jak i desery. Bezglutenowy i bez dodatku cukru sprawi, że z dumą wprowadzisz go do swojej kuchni. Spróbuj teraz! |