Zamiennik białka jaj w proszku wegański bezglutenowy BIO (2 x 10 g) 20 g - BIOVEGAN
Zamiennik białka jaj w proszku wegański BIOVEGAN jest idealny do wypieków i deserów. Bezglutenowy, bez cukru, wysoka jakość, niska cena. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
białko z grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulinaDawkowanie inuliny*, substancja zagęszczająca: guma guarGuma guar - właściwości i zastosowania*; białko z bobu*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego zamiennik białka JAJA jest odporny na pieczenie.
Idealnie nadaje się do makaroników, nussecken, biszkoptów, bez i innych wypieków. Również do deserów takich jak: B.Mousse au Chocolat lub nawet majonezu.
1 torebka (10 g) zastępuje 2 białka jaja.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do 1 torebki zamiennika białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż masa będzie sztywna.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 4,3 g
w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,15 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.
Dodatkowe informacje
EAN | 4005394287194 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.050000 |
Producent | BIOVEGAN (dodatki do wypieków, drożdże) |
Adres producenta | Biovegan gmbh, biovegan allee 1, 56579 bonefeld |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
Rozszerzony opis | Zamiennik białka jaj w proszku wegański bezglutenowy BIO od BIOVEGAN to idealny produkt dla osób poszukujących zdrowych alternatyw w kuchni. Wyprodukowany w Niemczech z certyfikowanych składników ekologicznych, ten wegański zamiennik białka jaj jest nie tylko przyjazny dla środowiska, ale także doskonale sprawdzi się w wypiekach i deserach. Dzięki zawartości białka z grochu i bobu, z łatwością zastąpisz nim jajka w swoich ulubionych przepisach. Bezglutenowa formuła sprawia, że produkt ten jest odpowiedni także dla osób uczulonych na gluten. Po prostu dodaj wodę, ubijaj przez 5 minut i ciesz się smakiem i konsystencją swoich wypieków! |