Mieszanka do wypieku chleba klasyczna bez dodatku cukrów bezglutenowa BIO 420 g - PIĘĆ PRZEMIAN
Mieszanka do wypieku chleba klasyczna bez dodatku cukrów bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki BIO 420 g - PIĘĆ PRZEMIAN. Wyprodukowany w Polsce przez PIĘĆ PRZEMIAN, certyfikowany składnik ekologiczny. Skład zawiera płatki owsiane bezglutenowe, mąkę owsianą bezglutenową, mąkę z ryżu brązowego, łuskę babki jajowatej, siemię lniane brązowe i nasiona chiaWykorzystaj nasiona chia do zrobienia koktajlu!. Łatwy w przygotowaniu - wystarczy dodać wodę i upiec w piekarniku. Bezglutenowy, bez cukru, bogaty w błonnik i białko. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
płatki OWSIANE* bezglutenowe, mąka OWSIANA* bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chiaWykorzystaj nasiona chia do zrobienia koktajlu!* - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzać piekarnik do 190 °C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmarować olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami OWSIANYmi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsypać mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewać 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszać ciasto i przełożyć do brytfanki i wsadzić do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjąć z brytfanki i zawinąć w szmatkę. Odstawić do ostygnięcia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1369 kJ/327 kcal
Tłuszcz: 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 18 g
Białko: 12 g
Sól: 2,1 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Dodatkowe informacje
EAN | 5902837810775 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.430000 |
Producent | PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze) |
Adres producenta | Simpatiko s.c. ul. łuże 20, 05-092 dąbrowa |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 60 |
Rozszerzony opis | Mieszanka do wypieku chleba klasyczna bez dodatku cukrów bezglutenowa BIO 420 g to idealny wybór dla wszystkich, którzy cenią sobie zdrową i ekologiczną żywność. Ta wyjątkowa mieszanka, stworzona przez PIĘĆ PRZEMIAN, została wyprodukowana w Polsce i jest certyfikowana jako produkt ekologiczny. Głównymi składnikami tej mieszanki są płatki owsiane bezglutenowe, mąka owsiana bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego, łuska babki jajowatej, siemię lniane brązowe oraz nasiona chia. Wszystkie te składniki, starannie wyselekcjonowane i pochodzące z rolnictwa ekologicznego, zapewniają wysoką jakość i wartość odżywczą tego chleba. Przygotowanie chleba z tą mieszanką jest szybkie i proste. Po nagrzaniu piekarnika do 190 °C, należy brytfankę posmarować olejem kokosowym lub masłem klarowanym, a następnie wsypać mieszankę do miski. Powoli dolewając 500 ml mocno gazowanej wody i dokładnie mieszając, można przygotować ciasto. Następnie należy przełożyć je do brytfanki i wstawić do piekarnika na 1,5 godziny. Po upieczeniu, chleb należy wyjąć z brytfanki i odstawić do ostygnięcia. Ten chleb to nie tylko zdrowy i ekologiczny wybór, ale również wartościowy w kontekście żywieniowym. Zawiera on tylko 8,1 g tłuszczu, w tym kwasy tłuszczowe nasycone, 52 g węglowodanów oraz 12 g białka w 100 g produktu. Ponadto, jest on bezglutenowy, co oznacza, że jest odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu. Mieszanka do wypieku chleba klasyczna bez dodatku cukrów bezglutenowa BIO 420 g to wyjątkowy produkt, który pozwoli Ci cieszyć się pysznym i zdrowym chlebem, bez potrzeby rezygnowania z diety bezglutenowej. Przechowuj go w suchym i chłodnym miejscu, aby zachować jego świeżość. |