Mieszanka do wypieku chleba wieloziarnistego bezglutenowa (skandynawska) BIO 600 g - BAUCK HOF
Mieszanka do wypieku chleba wieloziarnistego bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki BIO 600g to doskonały wybór dla miłośników zdrowej żywności. Składana z pełnoziarnistych płatków owsianych, nasion słonecznika, siemienia lnianego i wielu innych składników, ta ekologiczna mieszanka pozwoli Ci cieszyć się pysznym, domowym chlebem. Łatwa w przygotowaniu, wystarczy dodać wrzącą wodę, a po 70 minutach w piekarniku otrzymasz pachnący i chrupiący chleb bezglutenowyProdukty bezglutenowe. Przechowywaj w chłodnym i suchym miejscu. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
płatki OWSIANE pełnoziarniste bezglutenowe*, nasiona dyni*, nasiona słonecznika*, mielone siemię lniane*, NASIONA SEZAMU*, siemię lniane*, nasiona chiaWykorzystaj nasiona chia do zrobienia koktajlu! - szałwia hiszpańska (Salvia hispanica)*, płatki jaglane pełnoziarniste*, mielone łuski babki jajowatej*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mieszanka na chleb zmieniający życie Wunderbrod - to skandynawska (norweska) receptura na chleb stworzona przez pastora Eastona Marks`a – który opiera się na pozytywnych doświadczeniach z płatkami owsianymi norweskich poszukiwaczy przygód i narciarzy. Opracował on i udoskonalił mieszankę na ten chleb w ścisłej współpracy z czołowymi norweskimi sportowcami i aktywną rodziną sportową. W swojej książce Levekraft, Marks wyjaśnia swoje holistyczne podejście do sportowców, polegające na poprawie szybkości i wytrzymałości poprzez powolny trening połączony z przyjemnością wolno pieczonego chleba owsianego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość opakowania zalać 550 ml wrzącej wody i wymieszać. Pozostawić do nasączenia na 20 minut, następnie uformować chleb i położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub włożyć do foremki. Piec w uprzednio nagrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez 70 minut (górna i dolna grzałka).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1949 kJ/468 kcal
Tłuszcz: 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 13 g
Białko: 20 g
Sól: 1,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY, SOJĘ, GORCZYCĘ i łubin.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 4015637827339 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.610000 |
Producent | BAUCK HOF (mieszanki do wypieków) |
Adres producenta | Bauck gmbh, duhenweitz 4, 29571 rosche |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 60 |
Kraj pochodzenia składników | - |
Rozszerzony opis | Mieszanka do wypieku chleba wieloziarnistego bezglutenowa BIO 600 g - BAUCK HOF, to doskonały wybór dla osób poszukujących zdrowej i smacznej alternatywy dla tradycyjnego chleba. Ta ekologiczna mieszanka została stworzona z myślą o osobach z nietolerancją glutenu, dzięki czemu każdy może cieszyć się pysznym i sycącym pieczywem. Główne korzyści wynikające z wykorzystania tej mieszanki do wypieku to m.in. wysoka zawartość błonnika, dzięki której zapewniamy naszemu organizmowi niezbędną porcję tego składnika. Dodatkowo, mieszanka dostarcza nam cennych witamin i minerałów, które są niezbędne dla zachowania zdrowia i dobrego samopoczucia. Kluczowe cechy tej mieszanki to:
Mieszanka do wypieku chleba wieloziarnistego bezglutenowa BIO 600 g - BAUCK HOF to innowacyjny produkt, który pozwala w prosty sposób cieszyć się zdrowym i smacznym chlebem. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy dbać o nasze zdrowie, jednocześnie nie rezygnując z ulubionego smaku. Wyprodukowany w Niemczech przez renomowaną markę BAUCK HOF, gwarantuje wysoką jakość i świeżość produktu. Przechowuj go w chłodnym i suchym miejscu, aby zachować jego najlepsze właściwości. |