Szybki sposób na smaczną przystawkę – zapiekane bułki, fajnie chrupiące
SKŁADNIKI:
- 6 małych bułeczek
- ½ kg pieczarek
- 150 g sera żółtego
- 200 g szynki gotowanej
- Sól,
- Pieprz,
- 1 łyżka masła klarowanego
- Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Pokrój pieczarki i podsmaż na maśle z dodatkiem soli. Następnie zetrzyj na tarce ser żółty. Szynkę pokrój w paski, a mozarellę w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie.
Odkrój wierzchy z bułeczek, a następnie wydrąż miąższ.
Nadziewaj bułeczki farszem z górką.
Tak przygotowane, włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni na 15 minut. 2 minuty przed końcem pieczenia przykryj wierzch bułek odciętą częścią. Gotowe! Podawaj z rukolą i pomidorkami.
Cieplutkie, chrupiące, pyszne!!!