Ciastka z szynką i serem oraz kokosem! Wypróbuj inny smak!
SKŁADNIKI:
- 3 jaja,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- Szczypta soli,
- 3 łyżki przesianej mąki kokosowej,
- 1 gruby plaster szynki,
- ½ szklanki startego sera żółtego,
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia.
PRZYGOTOWANIE:
Ubij pianę z białek na sztywno, następnie dodaj żółtka i sól. Wymieszaj dokładnie mąkę kokosową z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj mokre i suche składniki. Ciasto powinno mieć gładką konsystencję. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę szynkę oraz połowę sera i ponownie wymieszaj. Wlej ciasto do foremek na muffinki. Piecz 15 minut w temp. 200° C. Minutę przed końcem pieczenia, posyp ciastka pozostałym serem i zapiecz. Przepis wystarczy na 4 wielkie ciacha. Zdrowa i kokosowa, bogata w błonnik alternatywa dla pszenicy.
Smacznego!