A teraz zapraszam na filet z indyka w bardziej pikantnej wersji: z sosem curry.
Przepis na filet z indyka w sosie curry
SKŁADNIKI:
- 5 plastrów fileta z indyka,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- Pieprz,
- Curry,
- 2 cm świeżego imbiru,
- 2 ząbki czosnku,
- Puszka mleczka kokosowego 400 ml,
- 5 liści limonki kaffir,
- 1 łyżka sosu rybnego,
- 2 łyżki sosu sojowego.
PRZYGOTOWANIE:
Filety skrop oliwą, posyp pieprzem i curry.
Na rozgrzaną patelnię włóż pokrojony czosnek oraz imbir i wymieszaj. Następnie włóż filety i obsmażaj po 30 sekund z każdej strony. Wlej sos sojowy, sos rybny i puszkę mleczka, a następnie dodaj liście limonki.
Gotuj całość, aż sos zgęstnieje.
Pyszne to za mało po prostu…