Łosoś w sosie malinowo-borówkowym

Ryba jaka jest, każdy widzi ale…

Łosoś ma dla mnie specyficzny smak i nie należy do moich ulubionych ryb, zmusza mnie to do zabawy ze smakiem. Łosoś to jednak kawałek mięsa, który cieszy członków mojej rodziny :-). Oto łosoś w sosie!

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Zrób najpierw sos, jak trochę postoi smaki się połączą. Zostaw po 2 łyżki owoców do dekoracji. Posiekaj drobno 1/2 cebuli i posyp solą. Do blendera wrzuć maliny i borówki, zmiksuj na gładką masę. Zmiksowane owoce połącz z cebulą, dodaj 2 łyżki melasy i wymieszaj.
Podziel łososia na 4 cm kawałki, rozgrzej patelnię oraz włóż 2 łyżki oleju kokosowego. Smaż rybę po 4 minuty z każdej strony. Usmażoną rybę wyłóż na talerz, polej sosem i posyp pociętą miętą.

Smacznego!