Trochę pstrąga na chleb, łatwe!
Tym razem proponujemy przygotować mus z wędzonego pstrąga. Przepis jest prosty i najtrudniejszym zadaniem jest chyba kupienie dobrej jakości ryby…
Składniki:
- 2 wędzone pstrągi,
- 3 łyżki kremowego twarogu - np. Twaróg półtłusty Klimeko,
- 1 łyżka przecieru pomidorowego,
- 1 łyżka tartego chrzanu,
- 1 posiekana cebula szalotka,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- przyprawy: sól kłodawska, chili dary natury, pieprz czarny mielony; tylko szczypta – mieści się w 2 palcach.
Przygotowanie:
Rybę zmiksować z serkiem, przecierem pomidorowym, chrzanem i zeszkloną na 1 łyżce oleju cebulą. Dodać cytrynę i przyprawy. Najlepiej jest podawać na grzance, i posypać świeżym koperkiem lub szczypiorkiem.