Ryba gotowana w miso

Ryba gotowana jest na pewno dużo zdrowsza od smażonej i wcale nie musi być bez smaku. Wypróbujcie poniższy przepis na pyszną, delikatnie cytrusową rybę, a zmienicie zdanie :-).
Łatwo, szybko i przyjemnie, bez konieczności sprzątania całej kuchni i wietrzenia mieszkania :-).

Jak zrobić rybę gotowaną w miso?

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Wlej wodę na patelnię, podgrzej i rozpuść w niej kostkę miso. Dodaj łodyżki z natki pietruszki, a listki zostaw na sam koniec.
Gotuj bulion 5 minut. Następnie włóż rybę i gotuj jeszcze przez 5 minut.

 

W międzyczasie przygotuj dressing: do oliwy dodaj sumak, sól i pieprz, a następnie starannie wymieszaj.
Ugotowaną rybę wyjmij z bulionu na talerz, polej dressingiem i posyp listkami natki. Podawaj z suszonymi pomidorami.

 

Smacznego!