Naprawdę szybka i prosta, a przede wszystkim zdrowa, sałatka z kiełków
SKŁADNIKI:
- Kiełki rzodkiewki, fasoli mung i rzeżuchy,
- Pomidorki cherry (garść),
- 0,5 avokado,
- 4 jajka przepiórki lub 2 np. jajka zielononóżki,
- 1 łyżka fety,
- oliwa z oliwek,
- sól himalajska,
- pieprz czarny.
PRZYGOTOWANIE:
Przygotowanie najprostsze z możliwych. Wystarczy połączyć ze sobą warzywa. Na wierzch pokruszyć fetę, doprawić solą i pieprzem. Całość polać oliwą i gotowe.
Tak naprawdę oprócz kiełków do tej sałatki można wrzucić co mamy pod ręką: mozzarellę, uprażone nasiona słonecznika, dyni, paprykę, ogórka, ale również, szynkę parmeńską, wysmażony na chrupko boczek, sardynki, tuńczyka itp.
Smacznego!